У ПОЛТАВІ ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ ОХОРОНИ ВРЯТУВАВ ЖИТТЯ ЧОЛОВІКУ

Повертаючись зі служби додому, капітану поліції Дмитру Кунерту неочікувано довелось реанімувати чоловіка, який втратив свідомість в супермаркеті.

Перебуваючи біля каси, командир взводу реагування батальйону Управління поліції охорони в Полтавській області почув гуркіт. Виявилось, що відвідувач магазину раптово втратив свідомість та впав. Підбігши до непритомного чоловіка, правоохоронець не виявив у нього ознак життя – пульс майже не відчувався. Тож Дмитро одразу приступив до надання першої домедичної допомоги.

Розуміючи, що чоловік може в найближчі хвилини загинути внаслідок зупинки серця, поліцейський охорони перевернув чоловіка на бік, розтиснув щелепу i, звільнивши дихальнi шляхи, розпочав серцево-легеневу реанімацію. Одночасно працівники закладу викликали карету швидкої допомоги.

Невдовзі серце непритомного почало свою роботу, дихання вирівнялось і він поступово почав приходити до тями.

– Стресова для оточуючих ситуація змусила мене діяти швидко, оскільки від цього залежало життя людини. До того ж нас цього навчали, – відзначив Дмитро Кунерт.

Лікарі швидкої допомоги прибули на місце події за кілька хвилин і забрали потерпілого для надання фахової допомоги.

За словами лікарів, заходи з реанімації поліцейський зробив вчасно і на досить високому професійному рівні. У ситуаціях, коли рахунок йде на секунди, будь-які зволікання могли б закінчитися для 32-річного чоловіка трагічно.

Повідомляється на сайті Депатраменту поліції охорони.